Leczo cukiniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • parowki drobiowe

    3 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, pozbywamy się gniazda nasiennego. Kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Na patelni obsmażamy parówki, pokrojone na pół i nacięte "na krzyż" na końcach. Przekładamy do zupy. Dodajemy przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku i gotujemy około 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat