Leczo a'la Monia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • marchew

    2
  • pietruszka

    3
  • papryka

    1 zielona
  • sos pomidorowy

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ten pomysł na obiad powstał ze względu na chęć wykorzystania nadmiaru sosu pomidorowego z dnia poprzedniego... :)
Ponieważ sos pomidorowy już miałam dokupiłam zieloną paprykę, którą umyłam i pokroiłam na kawałki, pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam i pokroiłam na kawałki. Wysmarowałam ziołami prowansalskimi.
Marchew obrałam i pokroiłam w koła, pietruszki obrałam i również pokroiłam na bliżej nieokreślone kształty ;)
Marchew i pietruszkę wrzuciłam do garnka z wodą i gotowałam jakiś czas, potem dodałam pokrojone i nasiąknięte ziołami mięso i pokrojoną paprykę, i gotowałam wszystko razem.
W tym czasie zagotowałam ryż (15 minut).
Ugotowane warzywa i mięso przełożyłam do naczynia z sosem pomidorowym i wszystko ugrzałam.
Podałam z ryżem i surówką z białej kapusty... bardzo syte :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 06.02.2014 19:15
dobre danie :)
Bernadeta1 06.12.2013 09:51
takie inne ale na pewno smaczne
Danka 24.10.2013 20:48
pomysłowa nazwa i przepis wart przetestowania
Róża1 14.10.2013 22:52
fajna nazwa i do tego bardzo orginalne leczo !!
Mysiunia 06.10.2013 20:07
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat