Leczo

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • cukinia

    2
  • papryka czerwona

    2
  • papryka żółta

    2
  • cebula

    2
  • pomidory

    10
  • natka pietruszki

    1
  • pieczarki

    0,5 kg
  • bakłażan

    1
  • czosnek

    1
  • przecier pomidorowy

    1

przyprawy

  • olej rzepakowy

  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

  • warzywa suszone

  • Lubczyk Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • ziele angielskie

  • przyprawa do gulaszu

  • czosnek granulowany

  • bazylia

  • oregano

  • sos sojowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, pomidory sparzyć wrzątkiem następnie delikatnie obrać je ze skórki, pokroić w grubszą kostkę,czosnek rozgnieść lub drobno pokroić. Cukinię , bakłażan, paprykę, pokroić w sporą kostkę. Pieczarki przekroić na dwa i pokroić w plastry. Natkę pietruszki drobno posiekać.
W garnku rozgrzać niewielką ilość oleju, wrzucić cebulę,zeszklić.
Dodać pomidory i czosnek
Poczekać aż składniki się połączą.
Dodać paprykę
Pieczarki podsmażyć na patelni, aż puszczą sok, dodać do garnka
Delikatnie posolić, dać 2 liście laurowe, 2 ziarnka ziela angielskiego
Paprykę słodką i czosnek granulowany, oraz pieprz
Poczekać parę minut aż przyprawy oddadzą smak.
Dodać cukinię, i bakłażana.
Na koniec dodać natkę pietruszki, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego.
Zrobić delikatną zasmażkę.
Dodać łyżkę stołową sosu sojowego
Gotować około jednej godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
trufelek 10.09.2016 12:36
uwielbiam leczo :)
AZgotuj 10.09.2016 10:53
znakomite danie
MAR3STA 09.09.2016 21:42
pyszne danie
bertpvd 09.09.2016 20:48
uwielbiam leczo w takim wydaniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat