Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 duża
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    200 g
  • pomidor

    4 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • zioła prowansalskie

  • papryka ostra mielona

  • papryka słodka mielona

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo foto
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i smażyć na oleju aż odparuje z nich woda.
Krok 2 - Leczo foto
Cebulę obrać , pokroić w kostkę podsmażyć na oleju i dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 3 - Leczo foto
Pomidory sparzyć wrzątkiem , obrać ze skórki pokroić w kostkę i dodać do papryki. Czosnek obrać drobno posiekać i dodać do warzyw.
Krok 4 - Leczo foto
Cukinię obrać pokroić w kostkę podsmażyć na oleju i dodać do podduszonej papryki i pomidorów.
Krok 5 - Leczo foto
Następnie dodać pieczarki oraz obraną ze skórki i pokrojoną na ćwiartki kiełbasę. Chwilę smażyć wszystko razem.
Krok 6 - Leczo foto
Na końcu dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat