Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

  • cukinia

  • brokuły

  • cebula

  • pomidory

  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo foto
Kiełbaskę kroimy w kosteczkę, wrzucamy do garnka z olejem i podpiekamy chwilkę.
Krok 2 - Leczo foto
Cukinię, cebulkę i brokuły kroimy i wrzucamy do garnka (możemy również dodać paprykę ale ja robiłam leczo na szybko tylko z tego co miałam w domu).
Krok 3 - Leczo foto
Dusimy wszystko do miękkości. Na koniec dodajemy świeżą bazylię i pomidorki.
Krok 4 - Leczo foto
Kiedy pomidorki się rozpadną możemy posypać wszystko startym żółtym serem. Poczekać aż delikatnie się rozpuści, udekorować świeżą bazylią i zajadać:) Smacznego:)
P.S. Przepraszam za nie zbyt wyraźne zdjęcie ale mój aparat coś szwankuje:(

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 03.01.2014 12:13
Kolorowo i smacznie, ale szkoda, że nie ma podanych proporcji :(
Konczi 30.09.2013 18:08
troszkę pobieżny ten opis, dobrze by napisać ile czego użyłaś w jakich proporcjach ...
gosia561 30.09.2013 18:06
pyszne to leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat