Leczo

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • marchewka

    3 szt
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • groszek

    1 puszka
  • cebule

    3 szt
  • por

    1/2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • kiełbasa zwyczajna

    1/2 kg
  • przecier pomidorowy

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do leczo

    1 łyżeczka
  • mąka

    1,5 łyżeczki
  • ogórki

    4 szt
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, pokroić w kosteczkę. Zalać ok. 3 l wody, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości. Grzyby obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Obsmażyć na oleju. Cebulkę posiekać i zeszklić. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć. Z mięsa formować małe klopsiki, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Wszystko dodać do warzyw. Zagotować. Dodać przecier, zaciągnąć wodą z mąką, doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 25.10.2013 15:19
uwielbiam leczo
Iwusia 04.10.2013 23:28
bardzo lubię leczo
IZABELA29 02.01.2013 09:21
bardzo lubię
caralajna 01.01.2013 18:31
wygląda niezwykle zachęcająco
Cukiereczek13 22.10.2012 18:07
jedna z moich ulubionych potraw :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat