Leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • papryka zielona

    2 sztuki
  • papryka żółta

    2 sztuki
  • cukinia

    3-4 sztuki
  • kiełbasa

    30 dag
  • cebula biała

    2 sztuki
  • pomidory

    5 sztuk
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroic w półplasterki, cebulę w większą kostkę. Podsmażyc na niewielkiej ilości oleju. Do podsmazonej kiełbasy i cebuli dodac pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę podsmazyc. Pomidory sparzyc, ściągnąc skórę, pokroic w kostkę, dorzucic do papryki, dusic na wolnym ogniu, aż papryka nieco zmięknie. Następnie dodac łyżkę koncentratu pomidorowego oraz cukinię pokrojoną w kostkę, dusic jakieś 15 minut. Cukinia ma byc miękka, ale skórka musi byc chrupka. Doprawic według własnych upodobań. Do tak przygotowanego lecza często również dorzucam przesmażone pieczarki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 05.10.2012 11:11
lubię leczo:)
anja3107 04.10.2012 20:38
uwielbiam
caffee_tea 04.10.2012 20:35
ooo super przepis... zawsze robiłam ten przepis
Goya 04.10.2012 20:24
super
Andysz 04.10.2012 20:16
bardzo ładnie wygląda;)
treonina 04.10.2012 20:11
bajecznie kolorowe :-)
Betka 04.10.2012 20:03
mniammm
ilovebake 04.10.2012 20:00
cudne danie sezonowe :)
Justyna87 04.10.2012 19:53
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat