Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
cukinia 3-4 sztuki
kiełbasa 30 dag
cebula biała 2 sztuki
pomidory 5 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Kiełbasę pokroic w półplasterki, cebulę w większą kostkę. Podsmażyc na niewielkiej ilości oleju. Do podsmazonej kiełbasy i cebuli dodac pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę podsmazyc. Pomidory sparzyc, ściągnąc skórę, pokroic w kostkę, dorzucic do papryki, dusic na wolnym ogniu, aż papryka nieco zmięknie. Następnie dodac łyżkę koncentratu pomidorowego oraz cukinię pokrojoną w kostkę, dusic jakieś 15 minut. Cukinia ma byc miękka, ale skórka musi byc chrupka. Doprawic według własnych upodobań. Do tak przygotowanego lecza często również dorzucam przesmażone pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.10.2012 11:11
lubię leczo:)
anja3107 04.10.2012 20:38
uwielbiam
caffee_tea 04.10.2012 20:35
ooo super przepis... zawsze robiłam ten przepis
Goya 04.10.2012 20:24
super
Andysz 04.10.2012 20:16
bardzo ładnie wygląda;)
treonina 04.10.2012 20:11
bajecznie kolorowe :-)
Betka 04.10.2012 20:03
mniammm
ilovebake 04.10.2012 20:00
cudne danie sezonowe :)
Justyna87 04.10.2012 19:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak