Leczo

Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3
  • cebula

    1
  • mięso wieprzowe

    20 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • pomidory

    4
  • sól do smaku

  • przyprawa do leczo

  • smalec

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Leczo

Paprykę kroimy w kostkę oraz cebulę. Wieprzowinę również. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, a następnie kroimy na kawałki. Na smalcu smażymy wieprzowinę. Gdy się zarumieni dodajemy pomidory, paprykę oraz cebulę i zalewamy wodą. Przyprawiamy solą i przyprawą do lecza. Dusimy około 1 godziny na małym ogniu. Pod koniec dodajemy koncentrat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

cooleczka 28.05.2012 19:50
już dawno nie jadłam
Justyna Jussstiii 07.05.2012 11:53
super polecam
romanrafal 08.01.2012 12:06
świetne
Teresa19 17.12.2011 13:12
pyszne
Robert10 08.12.2011 09:45
wygląda smakowicie
Grazyna0211 06.12.2011 12:07
bardzo apetyczne
olkaaa 04.12.2011 10:43
bardzo lubię leczo
Dorian 27.11.2011 11:31
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat