Leczo

Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    60 dag
  • cebula

    60 dag
  • wędzony boczek

    15 dag
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    5 łyżek
  • owoce

    1,5 kg
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Leczo

Papryki oczyścić z gniazd nasiennych. Pomidory sparzyć i obrać. Pomidory i paprykę pokroić na duże kawałki, cebulę na półplasterki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać cebulę, zarumienić ją i wymieszać z mieloną papryką ostrą. Następnie dodać pomidory i paprykę, posolić i dusić na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

kriso 31.07.2011 19:12
pychota
Izabela/bella81 24.06.2011 12:35
uwielbiam
kotlet 07.05.2011 19:23
rewelacja- bardzo lubię
jola1512 30.03.2011 10:38
super
szajba2 25.01.2011 15:17
bardzo lubię
bami 06.11.2010 10:57
O. Ciekawa wersja z boczkiem :)
rakow2
rakow2 11.10.2010 14:12
leczo - super potrawa
sirheron 18.09.2010 17:00
bardzo fajny przepis
Jaheira11 18.09.2010 11:26
dokładnie
Barbara55 08.09.2010 16:19
leczo zawsze dobrze smakuje nie ważne co się w nim znajduje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat