Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    60 dag
  • cebula

    60 dag
  • wędzony boczek

    15 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • oliwa

    5 łyżek
  • owoce

    1,5 kg
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki oczyścić z gniazd nasiennych. Pomidory sparzyć i obrać. Pomidory i paprykę pokroić na duże kawałki, cebulę na półplasterki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać cebulę, zarumienić ją i wymieszać z mieloną papryką ostrą. Następnie dodać pomidory i paprykę, posolić i dusić na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katerin1x15 04.01.2012 20:54
mniam:)
Ewa/kalapurtka 26.11.2011 19:38
pycha
jolita 03.11.2011 08:02
mniam
jolita 03.11.2011 08:02
mniam
Sylwia41 04.08.2011 09:30
Mniamm ;)
Teresa15 21.07.2011 16:03
Lubię robić leczo jesienią:D
jasiek 16.06.2011 00:01
to jest ekstra
jasiek 03.06.2011 14:38
super, moje ulubione danie
jolek9 15.05.2011 15:36
mniam, mniam.
iza15 06.05.2011 22:36
superowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat