Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki ze słodką kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 15 dkg
pieczarki 20 dkg
makaron łazanki 40 dkg
cebula 1 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oregano do smaku
majeranek do smaku
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki ze słodką kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno pokroić i krótko obgotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego, odsączyć.
Krok 1 - Łazanki ze słodką kapustą foto
2
Boczek drobno pokroić i wytopić na skwarki. Do wytopionego boczku dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zeszklić.
Krok 2 - Łazanki ze słodką kapustą foto
3
Dodać pieczarki pokrojone w niezbyt cienkie półplasterki i smażyć, aż zmiękną.
Krok 3 - Łazanki ze słodką kapustą foto
4
Następnie dodać obgotowaną i odsączoną kapustę, i razem dusić do miękkości. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano, majerankiem i odrobiną tymianku, a w razie potrzeby jeszcze odrobiną pieprzu cytrynowego.
Krok 4 - Łazanki ze słodką kapustą foto
5
Makaron ugotować półmiękko w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do kapusty, razem wymieszać, od razu podawać. Smacznego!
Krok 5 - Łazanki ze słodką kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak