Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki zapiekane z płuckami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łazanki 400 g
płucka cielece 300 g
porcja włoszczyzny
masło 3 łyzki
cebula 1 szt
śmietana 4 łyzki
sól, pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki zapiekane z płuckami

Płucka starannie umyc,zalac wrzatkiem,dodac włoszczyzne,przyprawy,osolic i ugotowac.Wyjac z wywaru,osaczyc posiekac,i przesmazyc na 2 łyzkach masła z posiekana cebula.Dodac smietane,przyprawic sola i pieprzem,Łazanki ugotowac ,dokładnie odcedzic,wymieszac z płuckami.Przełozyc do formy posmarowanej reszta masła i zapiec w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak