łazanki zapiekane z płuckami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łazanki

    400 g
  • płucka cielece

    300 g
  • porcja włoszczyzny

  • masło

    3 łyzki
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    4 łyzki
  • sól, pieprz

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płucka starannie umyc,zalac wrzatkiem,dodac włoszczyzne,przyprawy,osolic i ugotowac.Wyjac z wywaru,osaczyc posiekac,i przesmazyc na 2 łyzkach masła z posiekana cebula.Dodac smietane,przyprawic sola i pieprzem,Łazanki ugotowac ,dokładnie odcedzic,wymieszac z płuckami.Przełozyc do formy posmarowanej reszta masła i zapiec w piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat