łazanki z twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łazanki

    40 dag
  • biały ser

    25 dag
  • śmietana

    125 ml
  • masło

    2 łyzki
  • żółtko jajek

    4 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łazanki ugotowac i odcedzic.Forme posmarowac 1 łyzka masla i włozyc do niej łazanki.Odzielic żółtka od białek.Ser utrzec ze smietana,dodac reszte masła i żółtka.Wymieszac.Białka ubic na sztywna piane delikatnie polaczyc z serem,i wylozyc na łazanki włozone do formy.Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac az powierzchnia sie zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat