Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z pieczarkami i kapustą kiszoną

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kilograma
pieczarki 0,5 kilograma
cebula 2 sztuki
makaron 0,5 kilograma
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól i pieprz
majeranek
olej do smażenia

Porada

Do dania używamy makaronu łazanki.

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Kapustę przekładamy do garnka ,dodajemy listki laurowe,ziele angielskie,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości przez około godzinę.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Ostudzoną odciskamy i kroimy.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki ,cebulę kroimy w półplasterki.Na rozgrzana patelnię wlewamy olej i dodajemy pieczarki, cebulę i smażymy.Dodajemy pokrojoną kapustę i ugotowany makaron.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą ,doprawiamy do smaku solą,pieprzem i majerankiem.Smażymy przez 5 minut ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.07.2015 22:27
dawno nie jadłam :)
Wiktoria29 30.06.2015 21:47
bardzo lubię łazanki z kapustą i pieczarkami albo z innymi grzybami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak