Łazanki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    50 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • makaron łazanki

    1 op
  • oregano

  • majeranek

  • tymianek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łazanki z pieczarkami foto
Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
W rondlu rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić na nie pieczarki, smażyć 10 minut.
Krok 2 - Łazanki z pieczarkami foto
Kapustę kiszoną obgotować do miękkości.
Następnie odcedzić, gdy przestygnie to pokroić ją na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Łazanki z pieczarkami foto
Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebule i smażyć razem do momentu, aż cebula będzie miękka.
Przyprawić solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami.
Dodać obgotowaną kapustę i smażyć jeszcze 5 minut.
Krok 4 - Łazanki z pieczarkami foto
Makaron ugotować al dente, odcedzić i dodać do kapusty z pieczarkami, wymieszać dokładnie i smażyć jeszcze chwilę.
Krok 5 - Łazanki z pieczarkami foto
Podawać na gorąco.
Łazanki z pieczarkami to wersja dla tych osób co nie przepadają za smażoną kiełbasą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justys759 12.05.2013 19:31
uwielbiam!
Megg 12.05.2013 17:06
wspaniałe danie na obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat