Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
makaron łazanki 1 op
oregano
majeranek
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
W rondlu rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić na nie pieczarki, smażyć 10 minut.
Krok 1 - Łazanki z pieczarkami foto
2
Kapustę kiszoną obgotować do miękkości.
Następnie odcedzić, gdy przestygnie to pokroić ją na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Łazanki z pieczarkami foto
3
Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebule i smażyć razem do momentu, aż cebula będzie miękka.
Przyprawić solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami.
Dodać obgotowaną kapustę i smażyć jeszcze 5 minut.
Krok 3 - Łazanki z pieczarkami foto
4
Makaron ugotować al dente, odcedzić i dodać do kapusty z pieczarkami, wymieszać dokładnie i smażyć jeszcze chwilę.
Krok 4 - Łazanki z pieczarkami foto
5
Podawać na gorąco.
Łazanki z pieczarkami to wersja dla tych osób co nie przepadają za smażoną kiełbasą.
Krok 5 - Łazanki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 12.05.2013 19:31
uwielbiam!
Megg 12.05.2013 17:06
wspaniałe danie na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak