Łazanki z pancettą, borowikami i kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    250 g
  • boczek wędzony

    100 g
  • pancetta

    100 g
  • borowiki

    50 g
  • kapusta kiszona

    100 g
  • szalotka

    2 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 mała jalapeno
  • sól do smaku

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    5 szczypt
  • oliwa

    3 łyżki
  • Kminek mielony Prymat

    3 szczypty
  • ostropest

    3 szczypty
  • Czarnuszka nasiona Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie a' dente

Borowiki namaczamy, gotujemy 10 -15 min. Po czym kroimy na drobno i przesmażamy z pancettą i szalotką.
Całość doprawiamy, dodajemy pokrojoną na bardzo drobno papryczkę jalapeno, następnie kapustę i ugotowany makaron. Całość można jeszcze skropić oliwą, dobrze wymieszać, zostawić by smaki się połączyły na minimalnym ogniu na 15 min, lub włożyć do piekarnika do 100st na 30 min.
Podajemy na ogrzanych talerzach, wierzch oprószyć twardym serem kozim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 10.06.2016 09:43
pyszne łazanki
Malinka 03.10.2015 20:09
Bardzo smaczne łazanki :) Dla mnie bomba!
ilka01 03.10.2015 19:46
pyszności :)
Wiktoria29 03.10.2015 19:44
mniam, brzmi kusząco
Stenka 03.10.2015 16:46
smaczne danie
RenataZ-et 03.10.2015 13:19
smaczne połączenie
Anna169Hosz 03.10.2015 12:42
Danie w sam raz dla mnie... pyszności.
Futka 03.10.2015 11:06
Idealne i bardzo smaczne łazanki :)
Motorek 03.10.2015 08:42
aż ślinka leci
Ifa 03.10.2015 08:06
Pysznie się prezentuje :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat