Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 szt (mała ,młoda)
  • cebula

    1 szt
  • boczniaki

    200 g
  • makaron łazanki

    400 g
  • koperek

    1 pęczek
  • sok z cytryny

  • parowki drobiowe

    4-5 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Kapustę szatkujemy ,dodajemy cebulę i boczniaki i dusimy 35 min w szklance wody dosypując łyżeczkę soli.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osączamy i dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i parówkami pokrojonymi i podsmażonymi na suchej patelni. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

iskierka.ag 07.05.2015 10:38
Fajny przepis na boczniaki :)
Pietruszka 07.05.2015 10:27
bardzo fajne
gosia1988 07.05.2015 08:10
smacznie podano :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat