Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt (mała ,młoda)
cebula 1 szt
boczniaki 200 g
makaron łazanki 400 g
koperek 1 pęczek
sok z cytryny
parowki drobiowe 4-5 szt
masło 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z młodą kapustą i boczniakami

Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi w paski boczniakami podsmażamy na maśle. Kapustę szatkujemy ,dodajemy cebulę i boczniaki i dusimy 35 min w szklance wody dosypując łyżeczkę soli.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osączamy i dodajemy do kapusty razem z posiekanym koperkiem i parówkami pokrojonymi i podsmażonymi na suchej patelni. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 07.05.2015 10:38
Fajny przepis na boczniaki :)
Pietruszka 07.05.2015 10:27
bardzo fajne
gosia1988 07.05.2015 08:10
smacznie podano :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak