Łazanki z młodą kapustą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda kapusta

    1/2 główki
  • makaron łazanki

    250 g
  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • masło

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • koper świeży

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wodę z ugotowanych łazanek nie wylewać, odlać ok. pół szklanki. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Kapustę poszatkować i dodać do cebuli. Zalać wodą z makaronu. Przykryć i dusić ok. 15 min, aż kapusta zmięknie, a płyn wyparuje. Kolejno wrzucić łazanki, doprawić solą i pieprzem, dodać masło. Jeszcze chwilę gotować i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Na końcu dodać pokrojony świeży koper.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 28.06.2015 10:20
moje smaki w tej potrawie..
norweska20 28.06.2015 08:28
smacznie .....muszę zrobić koniecznie
gosia56 27.06.2015 22:04
Na pewno pyszne ale ja robię tylko z kiszoną kapustą bo mąż takich nie chce;)
gusia1000 27.06.2015 21:42
Dobry obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat