Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z młodą kapustą

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda kapusta 1/2 główki
makaron łazanki 250 g
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
koper świeży 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z młodą kapustą

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wodę z ugotowanych łazanek nie wylewać, odlać ok. pół szklanki. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Kapustę poszatkować i dodać do cebuli. Zalać wodą z makaronu. Przykryć i dusić ok. 15 min, aż kapusta zmięknie, a płyn wyparuje. Kolejno wrzucić łazanki, doprawić solą i pieprzem, dodać masło. Jeszcze chwilę gotować i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Na końcu dodać pokrojony świeży koper.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.06.2015 10:20
moje smaki w tej potrawie..
norweska20 28.06.2015 08:28
smacznie .....muszę zrobić koniecznie
gosia56 27.06.2015 22:04
Na pewno pyszne ale ja robię tylko z kiszoną kapustą bo mąż takich nie chce;)
gusia1000 27.06.2015 21:42
Dobry obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak