Łazanki z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    300 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone wieprzowe

    300 g
  • olej rzepakowy

    50 ml
  • makaron łazanki

    250 g
  • Kminek mielony Prymat

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę siekamy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem liści laurowych. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli będzie za dużo płynu, to kapustę odciskamy.
Cebulę siekamy, razem z mięsem mielonym smażymy (szpatułką mięso rozdrabniamy) na rozgrzanym oleju, lekko oprószamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do zup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat