Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gotowane kurczak+wieprzo

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • smalec

    2 łyżki
  • kapusta biała

    1/2 kg
  • fasolka szparagowa

    30 dag
  • olej

    2 łyżki
  • makaron łazanki

    30-40 dag
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • czosnek granulowany

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką foto
Kapustę ugotować w całości, miękką wyjąć z wody, ostudzić, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką foto
Ugotowane mięso pokroić w kostkę.
Krok 3 - Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką foto
W woku rozgrzać olej. zeszklić drobno posiekaną cebulę.
Krok 4 - Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką foto
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić na 2 cm kawałki. Kapustę, fasolkę i mięso połączyć z cebulą, przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową i przyprawą do zup.
Krok 5 - Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką foto
Wszystko razem wymieszać i chwilę poddusić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Wsypać do farszu, wymieszać, podgrzać, podawać.
Krok 6 - Łazanki z mięsem, kapustą i fasolką foto
Łazanki z mięsem i kapustą podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 20.12.2013 11:16
świetne danie!
Katarzyna/kate1980 19.12.2013 21:03
uwielbiam łazanki
norweska20 19.12.2013 11:56
nowe spojrzenie na łazanki super
Alex_M 19.12.2013 10:13
przepyszne danie! :)
Megg 19.12.2013 09:34
bardzo smaczne danie
Konczi 19.12.2013 08:01
takich jeszcze nie jadłam, pysznie się zapowiada
Adamorek 19.12.2013 01:14
coś nowego w łazankach
Bernadeta1 19.12.2013 00:11
pysznie wyglądają i taki ciekawy skład

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat