Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kiszonej kapusty i mięsa mielonego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula biała 1
makaron łazanki
sól
pieprz
kapusta kiszona 500 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kiszonej kapusty i mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dante , odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą aby się nam nie posklejał. Kapustę kiszona kroimy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę podsmażamy z mięsem mielonym, dodajemy ugotowana kapustę kiszoną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,
Krok 1 - Łazanki z kiszonej kapusty i mięsa mielonego foto
2
następnie dodajemy ugotowany makaron – dokładnie wymieszać i jeszcze raz przesmażyć wszystko razem przez około 3 minuty.
Krok 2 - Łazanki z kiszonej kapusty i mięsa mielonego foto
3
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na ciepło Smacznego
Krok 3 - Łazanki z kiszonej kapusty i mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 23.12.2012 19:31
super
Magula 07.10.2012 13:37
pyszności
dagmara020 22.08.2012 08:25
łazanki jejku jak dawno nie robiłam:)
Agnieszka91 22.07.2012 13:02
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak