Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kiszoną kapustą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Makaron łazanki to najlepsze danie na jesienne i zimowe chłodne dni, danie jest rozgrzewające, sycące. SMACZNEGO!!!

Składniki:

kapusta kiszona 1 kilogram
kostka rosołowa 2 sztuki
cukier 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżeczka
makaron łazanki 1 opakowanie
smalec 3 łyżki
boczek wędzony 20 dag
wędlina 30 dag
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 6 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 łyżeczek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kiszoną kapustą

Kiszoną kapustę pokroić drobniej, zalać w garnku wodą i gotować z dodatkiem cukru, kostki rosołowej do miękkości, powinno zostać trochę wody w kapuście, makaron ją wchłonie po dodaniu.

Boczek wędzony, wędlinę (użyłam końcówkę szynki staropolskiej), cebulę pokrojoną na smalcu podsmażyć, pod koniec dodać czosnek z praski, paprykę słodką, pieprz mielony i majeranek, dodać do kapusty i zagotować.

Makaron łazanki ugotować w nie osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju, nie skleja się i wylać na durszlak.

Makaron dodać do kapusty i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 06.12.2018 10:05
Smakowite danie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak