Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą

Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    1 op.
  • pieczarki

    30 dkg
  • kiełbasa śląska

    20-25 dkg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • kostka grzybowa

    1 szt
  • woda

    3/4 szkl
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • koperek Prymat

  • kapusta kiszona

    40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron typu łazanki ugotować w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu, odcedzić.
Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć je na oleju razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą i cebulą. Dodać 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) oraz pokrojoną paprykę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, koperkiem.
Całość dodać do kiszonej kapusty, wymieszać i zalać kostką grzybową rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody. Dusić ok. 10 min.
Makaron wymieszać z farszem, przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku ok. 15 min.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (44)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

21.02.2015 09:51
super łazanki

Stenka

02.02.2014 07:59
smaczny posiłek

czekoladka_m

31.01.2014 17:50
Ale bym zjadła;):)

mirosława4

14.01.2014 16:49
sycące danie

Ola1young

24.12.2013 10:46
ja też lubie to danie :)

gosia56

22.12.2013 10:53
lubię takie danie

Emiliozo

11.12.2013 21:51
znakomite łazanki

Danka

20.11.2013 16:49
dobry pomysł na jedzonko

IZABELA29

07.11.2013 15:43
pyszne danie

Wafelek2601

05.11.2013 13:23
Te łazanki wyglądają przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat