Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbaską i grzybami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łazanek 1 opakowanie
pieczarek 1,5 kg
kiełbaska 1
cebula 1
kapusty kiszonej 30 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbaską i grzybami.

Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kapustę zalewamy wrzątkiem, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie i gotujemy ok 10 min. Następnie odlewamy wodę, zalewamy świeżym wrzątkiem i gotujemy jeszcze 10 min. Następnie odcedzamy, wyciskamy wodę i szatkujemy ja. Pieczarki obieramy i drobno kroimy, kiełbaskę kroimy w kwadraciki, cebulę w półkrążki. Wszystko rumienimy na patelni. Na koniec dodajemy kapustę i jeszcze chwilę smażymy, mieszając co jakiś czas. Doprawimy do smaku. Tak przygotowany farsz dodajemy do łazanek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak