łazanki z kapusta i pieczarkami wg

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    1/2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • sól

  • oliwa

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić i obsmażyć . Kapustę pokroić i ugotować. Odcedzić i dodać na patelnię z cebulą, wymieszać, doprawić i dusić na małym ogniu ok. 15 minut, mieszając co jakiś czas.Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć aż będą miękkie. Pod koniec smażenia doprawić solą. Połączyć kapustę i pieczarki dusić jeszcze ok. 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz jarzynką. Makaron ugotować odcedzić i wymieszać z kapustą i pieczrkami. jeszcze chwile podsmażać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 06.07.2014 18:49
bardzo fajne łazanki :)
nutellla 25.10.2013 13:27
podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat