Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 250 gram
kapusta kiszona 30 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
oliwa 2-3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wodą, dodać liście laurowe i gotować 1 godzinę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie.
Krok 1 - Łazanki z kapustą i pieczarkami foto
2
Pieczarki oczyścić, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Wrzucić do cebuli i smażyć, aż puszczą sok.
Krok 2 - Łazanki z kapustą i pieczarkami foto
3
Dodać odcedzoną kapustę.
Krok 3 - Łazanki z kapustą i pieczarkami foto
4
Przyprawić pieprzem, solą i majerankiem. Smażyć kilka minut.
Krok 4 - Łazanki z kapustą i pieczarkami foto
5
Dodać ugotowane al dente w osolonej wodzie łazanki. Wymieszać i smażyć razem kilka minut.
Smacznego :)
Krok 5 - Łazanki z kapustą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.03.2016 11:48
smaczne danie
Anna169Hosz 21.03.2016 10:18
Dawno nie robiłam:)
Motorek 21.03.2016 07:31
bardzo dobre
bertpvd 21.03.2016 00:19
pyszne łazanki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak