Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 25 dag
mięso wieprzowe 50 dag
kapusta kiszona 50 dag
cebula szt
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
przyprawa uniwersalna
słonina 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i mięsem

1.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kapustę kiszoną płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy. Ugotowane mięso mielimy w maszynce do mięsa. Kapustę kroimy na małe kawałki i dodajemy do mięsa.

2.Makaron mieszamy z kapustą i mięsem. Słoninę kroimy w kostkę podsmażamy, na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy do łazanek. Doprawiamy solą , pieprzem, przyprawą uniwersalną. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewamy na małym ogniu, często mieszając. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 04.09.2015 14:58
dobry pomysł ,chociaż z mięsem nie przepadam
agaK. 04.09.2015 14:57
Fajne, bardzo lubię skwareczki dobrze zesmażone.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak