Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i kiełbasą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 250 g,
kapusta kiszona 700 g,
kiełbasa 600 g,
boczek wędzony 250 g,
cebula 1 większa,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
przyprawa w płynie do smaku,
sól i pieprz do smaku,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka,
masło klarowane 3 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i kiełbasą

Makaron łazanki gotujemy według opisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Po ugotowaniu odcedzamy.

Kapustę kiszoną wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.

Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.

Gotujemy około 40 minut.

Ugotowaną kapustę odcedzamy i w razie potrzeby drobniej kroimy.

Boczek wędzony kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną w plastry lub pół plastry kiełbasę i razem jeszcze podsmażamy.

Podsmażoną kiełbasę z boczkiem dodajemy do ugotowanej kapusty .

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę również podsmażamy a następnie dodajemy do kapusty.

Całość dokładnie mieszamy doprawiamy przyprawą uniwersalną , solą , pieprzem oraz przyprawą w płynie.

Na koniec dodajemy ugotowany makaron razem dokładnie mieszamy i jeszcze chwile podsmażamy i podajemy.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:35
Dobry obiad.
jejkuchnia 27.09.2017 19:13
Super obiadek!
w mojej kuchni 27.09.2017 13:22
u nas to jesienne i zimowe danie, syte i rozgrzewające

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak