Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 40 dag
kapusta biała 1,5 kg
cebula 2 szt
grzyby suszone 3 dag
jajko ugotowane na twardo 2 szt
boczek wędzony 15 dag
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą

Grzybki namoczyć i ugotować. Kapustę pokroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie, odcisnąć, drobno posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę, włożyć na patelnię i razem z posiekaną cebulka zrumienić. Do cebulki z boczkiem dodać kapustę, posiekane grzybki, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Połowę makaronu przełożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego, wyłożyć farsz i resztę makaronu. Jajka pokroić w kostkę, posypać makaron, oprószyć pieprzem i solą. Śmietanę wymieszać z żółtym serem, zalać makaron, zapiec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 14.12.2012 21:02
pycha
mela25 22.06.2012 08:11
pysznosci
Katarzyna59 16.06.2012 17:22
lubię to
Iwusia 16.04.2012 22:13
przepis wydaje się być smaczny :)
Katarzyna158 05.01.2011 16:05
zawsze robiłam wg swojego przepisu, ale chyba czas spróbować czegoś innego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak