Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
kapusta biała 1/2 sztuk
marchew 2 sztuk
cebula 2 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
ziele angielskie 3 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuk
margaryna 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą

Makaron ugotować al dente. Kapustę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Poszatkować kapustę i obgotować. Marchew oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o grubych otworach, dodać do kapusty i razem gotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Wyjąć marchew i kapustę odsączyć i odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na dużej patelni , dodać kapustę i marchew i wysmażyć na margarynie. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.01.2013 08:49
jedno z moich ulubionych dań
zdzichu 30.03.2012 10:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak