Łazanki z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1 opakowanie
  • kapusta biała

    1/2 sztuk
  • marchew

    2 sztuk
  • cebula

    2 sztuk
  • zioła prowansalkie Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    3 sztuk
  • liść laurowy

    3 sztuk
  • margaryna

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Kapustę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Poszatkować kapustę i obgotować. Marchew oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o grubych otworach, dodać do kapusty i razem gotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Wyjąć marchew i kapustę odsączyć i odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na dużej patelni , dodać kapustę i marchew i wysmażyć na margarynie. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 29.01.2013 08:49
jedno z moich ulubionych dań
zdzichu 30.03.2012 10:04
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat