Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 1 szt
makaron łazanki 40 dag
boczek wędzony 25 dag
smalec 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą.

Łazanki wsypać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem oleju, ugotować, odcedzić. Kapustę pokroić na ćwiartki, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować na pół miękko, odcedzić, ostudzić, odcisnąć z wody i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać pokrojony w drobną kostkę boczek, wytopić. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Do boczku z cebulą dodać posiekaną kapustę, przyprawić do smaku pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać, podsmażyć. Do kapusty wsypać łazanki, wymieszać i chwilę razem poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.12.2013 21:18
Fajne połączenie.
Kas2 20.08.2012 22:58
apetyczny obiadek
Wafelek2601 07.01.2012 09:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak