Łazanki z boczkiem, kiełbasą i kapustą kiszoną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

  • boczek wędzony

  • kiełbasa wiejska

  • cebulka

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni podsmażam wędzony boczek pokrojony w kosteczkę.
Czekam aż boczek się lekko wytopi.
Dodaje pokrojoną w kosteczkę kiełbasę.
Wszystko razem na średnim ogniu podsmażam.
Kapustę kiszoną przepłukuje, wyciskam i kroje drobniej.
Kapustę wrzucam na patelnie do kiełbasy i boczku i duszę na małym ogniu do czasu aż nabierze smaku, i zmnięknie (im dłużej tym lepiej)
Dodaje sól i pieprz do smaku.
Na koniec wszystko wrzucam do jednego dużego garnka i łączę z makaronem, chwilę podgrzewam, ewentualnie przyprawiam jeszcze do smaku.
Podaje na talerze rodzinie.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat