Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron łazanki
-
boczek wędzony
-
kiełbasa wiejska
-
cebulka
-
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Łazanki z boczkiem, kiełbasą i kapustą kiszoną
Czekam aż boczek się lekko wytopi.
Dodaje pokrojoną w kosteczkę kiełbasę.
Wszystko razem na średnim ogniu podsmażam.
Kapustę kiszoną przepłukuje, wyciskam i kroje drobniej.
Kapustę wrzucam na patelnie do kiełbasy i boczku i duszę na małym ogniu do czasu aż nabierze smaku, i zmnięknie (im dłużej tym lepiej)
Dodaje sól i pieprz do smaku.
Na koniec wszystko wrzucam do jednego dużego garnka i łączę z makaronem, chwilę podgrzewam, ewentualnie przyprawiam jeszcze do smaku.
Podaje na talerze rodzinie.
Smacznego
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się