Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z boczkiem i kiszoną kapustą

5.0
(115)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kilogram
boczek wędzony 0,5 kilograma
makaron 0,5 kilograma
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Łazanki podajemy na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z boczkiem i kiszoną kapustą

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Kapustę kiszoną przekładamy do garnka,dodajemy listki laurowe i ziarna ziela angielskiego,zalewamy wodą.Gotujemy pod przykryciem do miękkości.Ostudzoną odciskamy i kroimy.Boczek i cebulę kroimy w kostkę,na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy boczek i cebulę . smażymy do momentu aż cebula i boczek się zrumieni.Dodajemy pokrojoną kapustę i smażymy na małym ogniu przez kilka minut.Dodajemy ugotowany makaron.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smażymy jeszcze przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.07.2015 19:15
uwielbiam łazanki, muszę takie zrobić
dom-agi 30.06.2015 21:10
Ciekawa wersja!
Kuchenka 30.06.2015 20:28
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak