Łazanki z boczkiem i kiszoną kapustą

Łazanki z boczkiem i kiszoną kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kilogram
  • boczek wędzony

    0,5 kilograma
  • makaron

    0,5 kilograma
  • cebula

    2 sztuki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Kapustę kiszoną przekładamy do garnka,dodajemy listki laurowe i ziarna ziela angielskiego,zalewamy wodą.Gotujemy pod przykryciem do miękkości.Ostudzoną odciskamy i kroimy.Boczek i cebulę kroimy w kostkę,na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy boczek i cebulę . smażymy do momentu aż cebula i boczek się zrumieni.Dodajemy pokrojoną kapustę i smażymy na małym ogniu przez kilka minut.Dodajemy ugotowany makaron.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smażymy jeszcze przez 5 minut.
bogusia 82
Łazanki podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

01.07.2015 19:15
uwielbiam łazanki, muszę takie zrobić

dom-agi

30.06.2015 21:10
Ciekawa wersja!

Kuchenka

30.06.2015 20:28
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat