Łazanki z białą kapustą

Łazanki z białą kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 szt
  • cebula

    2 szt
  • makaron łazanki

    400 g
  • sól

  • grzybek suszony

    1-2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, podsmażyć na patelni. Dodać kapustę drobno posiekaną, podlać wodą, dodać przyprawy i dusić, aż kapusta będzie miękka. Gdy już będzie prawie miękka, ugotować makaron al dente,nie może być za miękki, żeby się nie rozpadł. Kapustę odcisnąć z wody, wymieszać z makaronem i podawać. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magula

28.09.2012 10:55
uwielbiam łazanki

SYLKA

02.06.2012 09:28
pycha

edyta44

14.05.2012 15:29
smaczne

wiola28a

05.02.2012 00:08
fajne

iknbozka

18.12.2011 20:11
mniam

ElizaT

11.01.2011 00:14
extra

ada12302

09.12.2010 22:21
pycha

marzena06

09.12.2010 16:20
super

anja3107

09.12.2010 11:42
pyszne

matii6

08.12.2010 15:22
ja też lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat