Łazanki wioli333

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    25 dag
  • cebula

    1 szt
  • kapusta

    1/2 główki
  • masło

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy makaron łazanki z dodatkiem soli, odcedzamy . Kapustę także gotujemy na miękko, kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju pod koniec smażenia dodajemy masło. Do garnka dajemy podsmażoną cebulę z masłem dodajemy makaron oraz kapustę. Wszystkie składniki łączymy razem. Przyprawiamy do smaku przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 02.01.2017 13:32
Uwielbiam łazanki, ale zdrowotnie już są ograniczenia. Polecam.
adelajda 31.03.2013 21:36
łazanki lubię, robie z kiszoną kapustą
gosia1988 24.03.2013 14:47
uwielbiam łazanki
miszelka 22.03.2013 12:35
szybki pomysł na drugie danie :)
pestka 21.02.2013 12:06
pyszne
miki47 20.02.2013 18:28
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat