Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki po góralsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
kapusta kiszona 500 g
boczek 400 g
makaron łazanki 250 g
sól
Kucharek przyprawa do potraw
Kminek mielony Prymat
margaryna
cebula czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki po góralsku

Pieczarki myjemy i szatkujemy na grubych oczkach , następnie smażymy na margarynie z cebulą .
Boczek smażymy co się wytopi wszystko idzie do makaronu .
kapustę odsączamy i kroimy na krótsze nitki . nie gotujemy !
Makaron gotujemy i odcedzamy , dodajemy od razu boczek z tłuszczem by nam się nie zlepił , na stępnie kolejne składniki ,mięszamy i doprawiamy , mozemy to przygotować wcześniej i potem podgrzać . Ja dodaję jeszcze starty parmezan :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 28.08.2012 09:58
uwielbiam łazanki, choć strasznie rzadko robię
kaja1991 01.07.2012 13:22
musze sprobowac tego dania)
Anna133 17.05.2012 14:37
Jak w wielu potrawach , każdy robi inaczej i każdemu smakuje ;)
aredzimska 17.05.2012 13:20
A ja dodaję jeszcze warzywa a głównie cebulkę
Anna133 16.05.2012 20:20
a moja znajoma robi z mięsem wieprzowym i szczerze mówiąc mi to nie smakowało , niestety , ale ze słodką kapustą i przecierem ? znów coś nowego :)
lolajna7 16.05.2012 20:07
Ja robię z kiełbaską i słodką kapustą i dodaję ciut koncentratu ale muszę wypróbować Twój przepis
Amellia 13.05.2012 12:00
pycha
gosia47-47 13.05.2012 11:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak