Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki na świderkach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu świderki 500 g
chudego wędzonego podgardla 250 g
wędzonej mielonki 150 g
kiełbasy toruńskiej 150 g
kiszonej kapusty ( ugotowanej 350 g
solidne garście suszonych 2
grzybów ( mieszane )
domowego smalcu 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki na świderkach

Grzyby namoczyć i ugotować. Po wystudzeniu posiekać. Kapustę ugotować, przestudzić po czym odcedzić i także posiekać. Cebulę i pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Podgardle i obie kiełbasy pokroić także w kostkę. W garnku nastawić wodę na makaron, po zagotowaniu posolić ją i znowu zagotować. Do gotującej się wody wsypać makaron i gotować all dente. W międzyczasie jak gotuje się makaron na patelni roztopić smalec i wrzucić cebulę, pieczarki i posiekane grzyby. wszystko podsmażyć i dodać kapustę i nadal chwilę smażyć. Na drugiej patelni przesmażyć kiełbasy i podgardle. Ugotowany makaron odcedzić i przerzucić do dużego naczynia aby swobodnie można było mieszać składniki. Do makaronu dodać podsmażone składniki i wymieszać. Po chwili doprawić do smaku i znowu wymieszać. Najlepiej spożywać od razu. Gdy ostygną podsmażyć na patelni, będą jeszcze smaczniejsze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.06.2013 20:57
pyszne łazanki:-)
Pyszota 03.06.2013 18:31
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak