Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki- aromatyczna modyfikacja

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 g
kapusta pekińska 1/2 główki
olej 3-4 łyżki
cebula 1-2 szt
kiełbasa 15 dag
imbir 2 cm
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
natka kolendry

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki- aromatyczna modyfikacja

Makaron gotujemy al dente- odcedzamy.
Na oliwie podsmażamy pokrojoną kiełbasę- gdy się zarumieni dodajemy posiekaną cebulę ze startym imbirem- smażymy kilka minut często mieszając.
Na patelnię wrzucamy posiekaną kapustę- dodajemy masło i przyprawy, a także koncentrat.
Dusimy wszystko kilka minut i mieszamy z makaronem.
Gotowe danie posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 10.04.2014 18:55
ciekawy pomysł, w sumie to nawet z kapusty pekińskiej nigdy łazanek nie robiłam. Zwykle robię takie tradycyjne. Pomysł super
Ola1young 22.10.2013 14:13
fajne danie :)
Klausia 20.09.2013 21:10
biorę do przechowalni :)
Janina 16.08.2013 18:13
Ciekawy smak łazanek;)
misia53 05.04.2013 10:33
Aniu , świetnie modyfikujesz....
wiola333 28.03.2013 09:00
bardzo smaczny przepis
jasiek 28.03.2013 00:35
i dobra modyfikacja
joanna__s 27.03.2013 23:16
Świetna modyfikacja i prosty sposób na pyszne danie!
Fiffi 27.03.2013 22:33
łazanki-wieki nie robiłam, dzięki za przypomnienie
beniaminek 27.03.2013 22:27
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak