Łazanki Adama

Łazanki Adama

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • makaron łazanki

    0,5 kg
  • sól do smaku

  • boczek

    40 gotowany
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łazanki Adama foto
Gotujemy makaron łazanki według przepisu z opakowania, następnie odcedzamy i odstawiamy.
Krok 2 - Łazanki Adama foto
Na patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, gdy puści tłuszcz dorzucamy umyte,obrane i pokrojone w cienkie plastry pieczarki, gdy puszcza wodę dodajemy kapustę i dusimy całość pod przykryciem , na małym ogniu ok. 30 min, aż kapusta zmięknie. Od czasu do czasu podlewamy przegotowana wodą i mieszamy.
Krok 3 - Łazanki Adama foto
Kapustę z boczkiem i pieczarkami przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy na makaronie.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

22.03.2016 07:22
bardzo lubię łazanki

IwonaKa

02.02.2016 22:42
pycha,lubię łazanki

Ela15

21.01.2015 09:39
fajny przepis

Kejti

08.03.2014 09:51
Robię podobne :-)

Malinka

19.02.2014 10:35
Z takimi dodatkami bardzo lubię!

Klausia

18.02.2014 12:31
chodzą za mną :D

Michał2

05.11.2013 20:38
nie ma to jak łazanki

wlicka

30.10.2013 20:51
bardzo smazne

MONIKA62

24.05.2013 22:53
apetrczne=)

Kasia36

15.05.2013 21:56
Inne niż ja robię, na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat