Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron łazanki
1 op -
kiełbasa
2 szt -
cebula
1 -
grzyby suszone
3 -
pieprz
-
Majeranek suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Łazanki
2. Nastawić do gotowania kapustę razem z zielem i liściem laurowym. Kiełbasę, cebulę i grzyby drobno pokroić.
3. Kiełbasę podsmażyc, dodac cebulę, poddusić. Do kapusty dodać grzyby razem z wywarem, usmazoną kiełabse i cebulke.
4. Gotować aż kapusta bedzie prawie miękka.
5. Dodac makaron i przyprawy i gotować do właściwej miękkości łazanek.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się