Łazanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    1 op
  • kiełbasa

    2 szt
  • cebula

    1
  • grzyby suszone

    3
  • pieprz

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ugotowac makaron ww połowie czasu napisanym na opakowaniu.
2. Nastawić do gotowania kapustę razem z zielem i liściem laurowym. Kiełbasę, cebulę i grzyby drobno pokroić.
3. Kiełbasę podsmażyc, dodac cebulę, poddusić. Do kapusty dodać grzyby razem z wywarem, usmazoną kiełabse i cebulke.
4. Gotować aż kapusta bedzie prawie miękka.
5. Dodac makaron i przyprawy i gotować do właściwej miękkości łazanek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat