łazanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

    3 szt
  • makaron

    1 opakowanie
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • majeranek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę wkładamy do garnka z wodą , gotujemy, aż będzie miękka. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. na patelni rozgrywamy olej i smażymy cebulę na złoty kolor, gdy kapusta będzie już ugotowana, dodajemy, ją do cebuli, doprawiamy przyprawami, mieszamy. Dusimy na małym ogniu ok 20 min. od czasu do czasu mieszamy.Pieczarki myjemy, obieramy kroimy, podsmażamy na osobnej patelni, przekładamy do kapusty, mieszamy jeszcze chwilę dusimy , doprawiamy do smaku. Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i łączymy z przygotowaną kapustą, mieszamy wszystko razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 05.01.2014 09:56
Bardzo lubię
Motorek 21.01.2013 11:45
uwielbiam łazanki
Wafelek2601 20.01.2013 19:26
Bardzo lubię łazanki z kapustą i pieczarkami.
Seba 19.01.2013 10:05
smaczne
czarnyaniol1990 17.01.2013 16:24
juz wiem co zrobie jutro na obiad :)
Adrian3 17.01.2013 14:09
uwielbiam je:)
agnieszka214 17.01.2013 12:36
lubie takie z kapusta
ONY_za_kare 17.01.2013 11:41
pyszne łazaneczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat