Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁAZANKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 gram
mięso mielone 500 gram
kapusta kiszona 500 gram
pieczarki 500 gram
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: ŁAZANKI

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kapustę wkładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do chwili, aż zmięknie. Mięso smażymy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Na koniec wkładamy sprasowany czosnek i ugotowana kapustę. Makaron odcedzamy. Dodajemy do mięsa, pieczarek i kapusty. Solimy i pieprzymy do smaku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.12.2012 00:36
bardzo lubię łazanki
Anula 03.12.2012 09:51
Marchewka jest przecież w kapuście kiszonej, a kapusta jest wymieniona. Wystarczy trochę pomyśleć Pyzo.
SmacznaPyza 01.12.2012 16:42
w daniu widzę marchewkę a w składnikach nie - czemu?
Magula 30.11.2012 19:59
uwielbiam łazanki
eMMe 30.11.2012 18:26
łazanki - przypomina mi się szkolna stołówka :)
eMMe 30.11.2012 18:26
łazanki - przypomina mi się szkolna stołówka :)
Anula 30.11.2012 18:19
Polecam szybko i pysznie:)
maciek7 30.11.2012 18:07
pycha danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak