Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 1 szt
kiełbasa śląska 4 laski
kapusta biała 1 szt
pieczarki 1 kg
makaron łazanki 2 opakowania
pieprz do smaku
cebula biała 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki

Boczek pokroić w kromeczki,a potem w kosteczkę,kiełbase także. Podsmarzyć na oleju. Gdy się przyrumieni dodać pokrojoną cebulkę. W osobnym naczyniu ugotować makarony i odcedzić,pieczarki umyć i pokroić w plasterki i zasmarzyć na margarynie i dodać vegety. Kapustę poszatkować i wrzucić do osobnego garnka z osoloną wodą,pogotować żeby nie była twarda. Odczedzić i wystudzić. Do dużego garnka wsypać boczek.kiełbasę,cebulkę,makaron,pieczarki. Kapustę wyciskać rękoma z wody i dawać do garnka. Całość wymieszać i doprawić pieprzem i magą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 31.07.2014 00:15
Dawno nie robiłam :-)
Margo1 30.07.2013 11:07
Bardzo lubię łazanki
reniatka 05.11.2012 12:02
juz dawno nie robiłam ale uwielbiam
tomek18 27.09.2012 17:47
pycha
kate.500 12.09.2012 15:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak