Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lazania z krakersów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
żółty ser 10 dag
pomidory 2 szt
olej 2 łyżki
ketchup 3 łyżki
cebula 1 szt
sól
krakersy 2 cebulowe

Przepis i sposób przygotowania na: Lazania z krakersów

Cebulę posiekać w kostkę, wrzucić razem z mięsem na podgrzany olej, lekko podsmażyć, wymieszać z keczupem, przyprawić do smaku. Prostokątną formężaroodporną wyłożyć papierem pergaminowym, na dnie ułożyć warstwę krakersów, a na nich część farszu. Wyrównać powierzchnię farszu, posypać połową żółtego sera startego na tarce z dużymi otworami. Przykryć krakersami, położyć resztę farszu i krakersów, na nich pomidorów, posypać serem, zapiekać w temp. 160 stopni, aż się ser rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 05.11.2012 08:17
super
Marzena34 13.01.2011 09:30
proste ipomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak