Przepis i sposób przygotowania na: Lazania z dodatkiem warzyw sezonowych
Kroki postępowania
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso mielone z cebulką. Następnie dodajemy przyprawy i smażymy około 2 min.
masło | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mleko 2% | 2,5 szklanki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 0,5 łyżeczki |
sól i pieprz | 0,5 łyżeczki |
mięso mielone wieprzowe | 500 g |
pomidory | 500 g |
cebula | 1 szt |
przecier pomidorowy | 2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
szpinak świeży | 200 g |
ser feta | 3 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 0,5 łyżeczki |
olej rzepakowy | 1 łyżka |
fasolka szparagowa | 200 g |
natka pietruszki | 1 pęczek |
makaron lasagne | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: