Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lazania mięsna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
pomidory w puszce 1
sól 1
ząbek czosnku 1
sos beszamelowy 1
płaty lazani 1 opakowanie
ser żółty 30 dkg
bazylia świeża 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: lazania mięsna

mięso smażymy na rozgrzanym oleju ( rozdrabniając podczas smażenia) dodajemy czosnek i sól, gdy będzie już usmażone dodajemy pomidory i bazylie jeszcze chwile dusząc całość.
W blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę płatów lazanii, następnie nakładamy masę mięsną, tarkowany ser żółty- całośc smarujemy sosem beszamelowy, powtarzamy warstwę około 3- 4 razy.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do około 200 c 1 godzine, sprawdzając czy płaty są już miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.09.2011 13:21
to mi smaczne się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak