Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lawendowe truskawki Zewy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 g
lawenda 1 łyżeczka suszona
cukier żelujący 500 g trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Lawendowe truskawki Zewy

Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić i wrzucić do miski.
Wsypać lawendę i cukier, dokładnie wymieszać.
Miskę zakryć i wstawić do lodówki na 4 godziny.
Potem przełożyć je do szerokiego rondla i zagotować mieszając.
Gotować 4 minuty a potem gorącą konfiturą napełnić wyparzone słoiki.
Zakręcić słoiki zakrętkami i zostawić do wystudzenia.
Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 23.07.2015 09:51
Smaczniuskie dzemiki:D
pajbek 24.06.2015 22:18
musi być pyszne :-)
Wiktoria29 24.06.2015 22:16
fajny pomysł
Betina#45 24.06.2015 20:54
Konfitura rewelacyjna ;)
Renata9 24.06.2015 20:38
Świetne dżemiki
Agnieszka-87-25 24.06.2015 19:10
bardzo ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak