Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwy i szybki keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier 25 dag
masło 25 dag
bakalie 25 dag
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
spirytus 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwy i szybki keks

Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodając cukier puder i po jednym żółtku. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dolewamy spirytus. Pianę z białek ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z ciastem. Dodajemy obsypane lekko mąką bakalie i przelewamy do keksówki. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.10.2014 09:55
szybki ale za to jaki smaczny :)
Wacław 01.10.2014 09:29
łatwy,szybki ,smaczny !
stokrotka 30.09.2014 23:55
smaczne z pewnością!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak