Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwa sałatka na kolację

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska szt
pomidor 1 szt
surimi 100 g
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki
szczypta cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwa sałatka na kolację

Kapustę szatkujemy, blanszujemy minutę we wrzątku.
Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Pomidora (można obrać ze skórki) kroimy w kostkę.
Surimi, kroimy w kostkę.
Wszystko mieszamy.
Przygotowujemy sos.
Do miseczki wlewamy ocet, dodajemy cukier, mieszamy. Wlewamy małym strumieniem oliwe i wszystko ubijamy.
Kiedy sos stanie sie gęsty, polewamy nim sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak