Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

latte waniliowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 30 ml
cukier 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 0,5 łyżeczki
mleko 1 szklanka
kawa 5 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: latte waniliowe

Świeżo zmieloną kawę zalewamy 25 ml wody o temperaturze 90 - 95°.

Mleko podrzewamy nie doprowadzając do wrzenia, dodać cukier oraz cukier waniliowy. Mleko przelewamy do shakera i potrząsamy nim, aż powstanie pianka.

Wlewamy mleko do wysokiej szklanki, a następnie delikatnie dolewamy po ściance szklanki kawę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak